Skövde Basketcup ställs in 2021!

Vi har hoppats ända in i det sista att kunna arrangera en säker cup för alla Er, men efter en analys har styrelsen i samarbete med cupkommittén kommit fram till att ställa in Skövde Basket cup 2021.

Som arrangörer ser vi att det blir svårt att kunna säkerställa att det inte uppstår trängsel i hallar, bussar, foajéer, logier samt i matsalen, där alla ska inta sina måltider fredag till söndag. Vi skulle behöva lägga in längre pauser mellan våra matcher samt utöka matsalens öppettider för att undvika trängsel vilket blir omöjligt eftersom timmarna inte räcker till under cuphelgen. Samt skulle vi även behöva försäkra oss om att ingen av våra deltagare, funktionärer, domare eller ledare uppvisar symtom under cuphelgen vilket blir en omöjlighet för oss som arrangör.

Kanske ser läget annorlunda ut i augusti, men det vet vi inte. Senaste beskedet från folkhälsomyndigheten är att de allmänna råden fortsätter att gälla fram till 30/9, samtidigt som Deltavirus börjar spridas kraftigt runt om oss i Europa och i vissa delar av Sverige känns det osäkert att samlas så många under en helg.

Vi hoppas att vi har er förståelse för styrelsens/cupkommitténs beslut om att ställa in årets cup. Vi tror detta är det enda rätta som läget är nu och satsar nu stenhårt på nästa års cup!

Alla ni som har betalat era avgifter kommer att få dem återbetalda om ni önskar, alternativt om ni önskar så kan ni få behålla era platser till nästa års cup som kommer spelas den 29/4 – 1/5 2022.

Vi önskar att ni fyller i blanketten som kommer via mejl från oss och skickar tillbaka ifylld till samma mejladress. Ert svar behöver vi ha senast 15 september 2021, därefter kommer vi ta bort era lag och vi återbetalar ej anmälningsavgiften.

Med soliga hälsningar styrelsen och cupkommittéen i S:t Helena Basket