Godkända dispenser

I äldsta och yngsta åldersklasserna (02/3 & 07/08) beviljar vi inga dispenser. I 04, 05 & 06 kan man få max 2 dispenser/lag. Spelarna får vara max 1 år överåriga det året som cupen spelas dvs 2019.

Alla spelare måste vara licenserade för den förening som de spelar för i cupen. Spelarna ska finnas på föreningenslicenslista. En ansökan om dispens kostar 200 kr per spelare och ansökan måste vara betald för att den ska behandlas. Sista anmälningsdag samt inbetalningsdag är 31/3 2019.

Dispenserna för spelare ska skriftligen ansökas i förväg via systemet. När ni skriver in era spelare så kommer systemet att känna av överåriga spelare. Det är lagledarens ansvar att motivera samt ansöka om dispens för sina spelare.

Spelare som är godkända av sitt distrikstförbund och har spelat seriespel med sitt lag under säsongen 2018/2019 ,som är överårig måste ansöka om dispens för att spela i Skövde Basketcup 2019.
Alla spelare måste vara licenserade för den förening som de spelar för i cupen.

Det är lagledarens ansvar att skicka in ansökan i tid samt att kontrollera om den är godkänd. Dispenslistan skrivs ut och visas upp för domare, motståndarlag och sekretariat före varje match, samt ansvarar lagledaren för att markera spelaren genom att ringa in numret på protokollet.

Om man har flera än en som har dispens får man ha max en spelare med dispens på planen samtidigt.


Det är förstedomaren som avgör om dispensen har använts korrekt. Vid felaktigt sätt kan laget förlora matchen med 20-0.


Kommentarer

Kommentarer