Dispenser

Skövde Basketcup 2018 beviljar max 2 st dispenser i alla åldersgrupper, dock ej i den äldsta och yngsta ålderklassen (01/02 & 06/07)

Dispenserna för spelare ska skriftligen ansökas i förväg via systemet. När ni skriver in era spelare så kommer systemet att känna av överåriga spelare. Det är lagledarens ansvar att motivera samt ansöka om dispens för sina spelare.

Spelare som är godkända av sitt distrikstförbund och har spelat seriespel med sitt lag under säsongen 2017/2018 ,som är överårig måste ansöka om dispens för att spela i Skövde Basketcup 2018.

Man kan ansöka om 3 st dispenser. Då krävs det att alla 3 överåriga ska finnas på samma spelklarlista i sitt distriktsförbund. Under cupen får man ENDAST spela med 2 st överåriga per match, vilket innebär att en överårig måste stå över.

Alla spelare måste vara licenserade för den förening som de spelar för i cupen.

För att ansökan ska behandlas tas en administrativ avgift om 200 kr per spelare ut. Avgiften ska vara betald innan den behandlas. Sista dag för dispenser är 18/3 2018.

Det är lagledarens ansvar att skicka in ansökan i tid samt att kontrollera om den är godkänd. Dispenslistan skrivs ut och visas upp för domare, motståndarlag och sekretariat före varje match, samt ansvarar lagledaren för att markera spelaren genom att ringa in numret på protokollet.

Om man har flera än en som har dispens får man ha max en spelare med dispens på planen samtidigt.
Det är förstedomaren som avgör om dispensen har använts korrekt. Vid felaktigt sätt kan laget förlora matchen med 20-0.




















  • *

Kommentarer

Kommentarer